Ragnfrids Saga – en resa till vikingatiden

Ragnfrids Saga är en 11 minuter lång vikingafärd, där du som besökare får följa med på en resa som visar delar av den verkliga vikingahistorien. Här möter du huvudpersonen Ragnfrid och hennes man Harald och får följa med till gårdarna, möta hövdingar, se slavhandeln i öst och plundringen i väst samt följa med i skapandet av makt och religiösa sedvänjor. Genom ljud, ljus, miljöer och stämningar skapas en illusion av att du är där – på plats.

Resan börjar hos Ragnfrid och Harald, på det vackra men tärda Frösala gård i Uppland och tar dig sedan med via Birka, över Östersjön till Kiev och Miklagård och slutligen vidare till Hedeby och de engelska öarna. Kommer Harald att överleva stormar och drabbningar för att rädda gården?

Ta del av ett vådligt äventyr, på liv och död.

Du reser genom länder och landskap som gör vikingarnas liv både verkligt och kusligt.
Du möter huvudpersonen Harald och hans hustru Ragnfrid när våren är i antågande, maten håller på att ta slut och familjen står på ruinens brant.
Den åldrade Ragnfrid berättar sagan.

Resan börjar på fagra, men tärda, Frösala gård. Korparna kraxar om mörka tider, om hot från öst, men också om lockande äventyr och främmande världar dit Harald måste ge sig ut för att rädda gårdens ekonomi och familjens heder.

Völvan, vikingarnas spåkvinna, står i kontakt med asagudarna. Hon genomför en sejd, vikingariten med eld och magisk rök som stiger mot vindögat – en förbindelse till asagudarna. Völvan sjunger i trans. Hon spår om hungersnöd, sjukdom och rövat silver. Om Harald inte är tillbaka efter två somrar med tre kaggar silver så är katastrofen ett faktum.

Du färdas med våra vikingar till Gårdarike och Miklagård. Du möter hans krigare och trälar och hör hur vinden tjuter när ni seglar ut från Birka där Tors hammare dånar och blixtarna lyser upp vågornas raseri.

På stjärnhimlen visar äventyrskartan vår färdväg. Kommer Harald att överleva stormarna på haven, de vilda forsarna, rövarna i skogen och krigen med floder av blod? Ska han finna silvret som återupprättar familjens heder och Frösala gårds ärofulla rykte?
Följ med så får du se …