Låt er fest bli historisk!

Efter att Vikingaliv stängt för dagen erbjuder vi möjligheten för er att ha museet exklusivt för er själva. Börja kvällen med ett glas mjöd i utställningen där livet på vikingatiden levandegörs. Provsitt drakskeppets hårda bänkar, träffa Leifur och Estrid – två personer som faktiskt levde på vikingatiden – och lär dig mer om hur man reste, levde och åt.

När ni känner er färdiga i utställningen välkomnas ni på en resa med vikingafärden Ragnfrids saga som tar er med tillbaka till år 963. Väl framme efter resan får ni slå er till bords på Glöd, Vikingalivs restaurang med fantastisk utsikt över vattnet i Wasahamnen. Här erbjuds mat med modern nordisk känsla. Om så önskas ordnar vi såklart ett dansgolv efter middagen!

Vi tar emot sällskap om 50-100 personer.
Om det här låter som något för er, skicka en bokningsförfrågan nedan så hjälper vi till att skräddarsy just ert event!

 

Är ni intresserade av en annorlunda konferens? Här kan allt från 10 personer till 200 personer konferera tillsammans och kombinera det med en historisk upplevelse och vikingatida aktiviteter.

Kontakta oss så berättar vi mer!

 

JULBORD PÅ VIKINGALIV!

Missa inte Vikingalivs Midvintergille. Börja kvällen med glögg vid den sprakande elden från våra vedkorgar, fortsätt upp i vår utställning där ni får en introducerande guidad visning om vikingatiden. Därefter får du följa med på en resa, Ragnfrids saga, och bevittna plundringen i väst och trälhandeln i öst. Med ljud, ljus och stämningsfulla miljöer färdas du genom sagan som berättas av Ragnfrid själv. Kvällen fortsätter på restaurang Glöd. Här erbjuds en trerättersmiddag med traditionell julmat, som till exempel flera sorters sill, kallrökt lax, julskinka, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, Janssons frestelse, ostkaka och julgodis. Midvintergillet avnjuts i underbar miljö med utsikt över Wasahamnen.

 

Erbjudandet gäller efter stängning i sällskap om minst 50 personer.

Är ni färre än 50 personer? Kontakta oss så hittar vi en lösning för er.

Datum för julbord är: 3 december – 16 december. Pris per person: 860 kr.

 

Möjliga aktiviteter att addera:

Guidade visningar

Introducerande visning, 20 min – 750 kr

Djupgående visning, 45 min – 1500 kr

Temavisning, 40 min – 2000 kr. Välj bland följande teman:

– Valkyrior och husfruar

– Runor och runstenar

– Vikingatida skepp och resor

– Skelett och ben

– Estrid Sigfastsdotter och Jarlabankeätten

Historiskt skådespel och quiz!

Under middagen kommer det att i tre akter spelas upp ett fängslande vikingaskådespel. Under kvällen får ni utmana varandra i ett historiskt och skojigt quiz – 25 000 kr

 

Bokningsförfrågan

Menypaket