Om oss

Var finns vikingarna? Var ligger Gamla Stan? Frågorna är de två vanligaste från turistande besökare i Stockholm. Att beskriva vägen till Gamla Stan brukar inte vara något problem, men att tala om var vikingarna finns är desto svårare. Fram till nu och projektstarten för Vikingaliv. Snart kommer alla stockholmare kunna svara på var vikingarna finns – på Kungliga Djurgården, strax efter Junibacken och Vasamuseet, ett stenkast innan Aquaria Vattenmuseum, Gröna Lund och Skansen, mitt i Stockholms turisthjärta.

Från idé till verklighet

Idén till Vikingaliv kom av det stora internationella intresset för vikingatiden samt det faktum att det finns ett behov av att kunna uppleva vikingatiden på ett snabbt, modernt och intressant sätt, fortfarande utifrån en korrekt berättad historia. Utifrån detta har man format ett mycket erfaret och kreativt team som tillsammans skissat fram konceptet som kommer sätta vikingarna på Stockholms karta. Initiativtagarna består av Staffan Götestam, ansvarig regi och manus, vd Ulf Larsson, LG Nilsson, ansvarig för gestaltning och scenografi samt Fredrik Uhrström, arbetande styrelseordförande

En av båthallarna i Wasahamnen på Djurgården fanns för uthyrning och projektet började därmed ta fart. Näste man att göra entré i projektet blev Björn Sundeby som finansierade en förstudie. LG Nilsson och Fredrik Uhrström fick därefter kontakt med Olof Stenhammar som ville vara med på resan tillsammans med entreprenörerna Per Falk och Hans Olofsson. Även investmentbolaget Vator Securities såg möjligheterna i projektet och bidrog till den slutgiltiga finansieringen som behövdes för att Vikingaliv skulle bli verklighet.

Läs mer om alla initiativtagare här.

 

Vikingaliv – Stockholms nya besöksmål

Vikingaliv är nu i full gång med att förverkligas. Målet är att bli en ny, spännande och intressant besöksattraktion i Stockholm. Då kommer både stockholmare och turister få möjligheten att uppleva en av de mest fängslande perioderna i Sveriges historia – vikingatiden.