Styrelse och Initiativtagare

null

Fredrik Uhrström

Styrelseordförande

Grundade Junibacken i Stockholm som årligen har en omsättning på 68 miljoner SEK och circa 400 000 besökare per år. Han var vd för Junibacken i sex år och är idag aktiv oberoende konsult för tillväxtföretag och företag inom innovation.

null

Olof Stenhammar

Investerare/Styrelsemedlem

Grundare av OMX (idag en del av Nasdaq), ekonomie hedersdoktor vid Handelshögskolan i Stockholm och filosofie hedersdoktor vid Lunds universitet samt utvecklar och driver upplevelsegården, Siggesta Gård, Värmdö.

null

Per Falck

Investerare/Styrelsemedlem

Vd och ägare av SLG International som 2005 fick Stockholms Handelskammares Världsklasspris och är aktiva i 19 länder.

null

Peter Thurell

Styrelsemedlem

F.d. familjeföretagare inom läkemedel och medicinteknik med Dosett som mest kända varumärke. Vinnare av Snapsvise-SM 2014.

Ulf Larsson, VD Vikingaliv

Ulf Larsson

Initiativtagare/Projektets VD

Tidigare vd på Junibacken. Ulf Larsson har arbetat som vd, vice vd och finanschef i över 25 år inom besöksnäringen. Tidigare var Ulf Larsson bl.a. vd för Gröna Lund, Globenarenorna och koncernchef för Parks & Resorts Scandinavia.

null

Björn Sundeby

Investerare

Grundare av och styrelseordförande för IST AB, ett av Nordens största IT- och kunskapsföretag inom skol- och lärandeområdet. Björn har sedan 20-årsåldern varit något av en serieentreprenör och startat ett trettiotal företag, de flesta inom IT.

null

LG Nilsson

Gestaltningsansvarig

Etablerad storyteller, författare och föreläsare. Har arbetat med besöksmål som Sveriges Milleniumutställning på Disney World Florida, Siggesta Gård, Gustavsbergs Hamn och Fabriksområde samt Velamsunds Naturreservat.

null

Staffan Götestam

Regissör

Grundade Junibacken i Stockholm. Producent, regissör och dramatiker. Producerat och regisserat ett 40-tal pjäser och musikaler. Lång erfarenhet av att leda stora konstnärliga projekt och har regisserat och producerat i Köpenhamn, Moskva och Peking.