Skolor

Vikingaliv erbjuder ett skolpris på 65 kr per person i entréavgift, oavsett vuxen eller barn. Vi har ett begränsat antal platser för skolor. Kontakta oss för att boka de lediga platserna. Vi kan inte garantera att det finns platser kvar för klasser som inte bokat sitt besök i förväg. När ni bokat ert besök kommer ni att få en lärarhandledning skickad till er. Den är tänkt att fungera som förberedelse för läraren. Lärarhandledningen innehåller även diskussionsfrågor som läraren kan använda tillsammans med klassen under besöker eller i klassrummet efter besöket.

 

En interaktiv lektion

Mellan 09.00 och 11.00 finns även möjlighet att boka en interaktiv lektion med egen guide. Eleverna får då utöver en anpassad visning i museet även möjlighet att prova att spinna tråd och lära sig mer om fynd och arkeologi. Lektionen utgår ifrån kursplanen i historia för mellanstadiet. Under lektionen behandlas frågor om vikingarnas kulturmöten, vikingafärder och kristnandet av Norden. Alla elever får möjlighet att känna, lukta och smaka på saker som varit vanliga på vikingatiden, samt givetvis åka vår spännande vikingafärd, Ragnfrids saga! Den interaktiva lektionen kostar 995 kr för en klass, utöver ordinarie entréavgift. Max 30 elever per interaktiv lektion.

 

Bokningsförfrågan

 

Bra att veta inför ert besök:

  • På Vikingaliv finns det inga utrymmen för att äta medhavd matsäck. Däremot finns det gott om grönområden runt om Vikingaliv som är perfekta för picknick.
  • Om ni vill bli fakturerade för ert besök är vi i behov av fakturaunderlag från er innan ni kommer och besöker oss.
  • Vikingalivs ordinarie öppettider under hösten är 10:00-17:00.
  • Det finns hiss mellan våningsplanen.
  • Det finns tillgång till garderob och låsbara skåp. Ta med en 10-krona till skåpet, 10-kronan kommer tillbaka när ni låser upp skåpet. Om ni inte har en 10-krona finns ett lånemynt på plats.