Skolor

 

KOMBINERA ÄVENTYR OCH LÄRANDE PÅ VIKINGALIV

 

Vikingaliv erbjuder en rolig, spännande och lärorik lektion för mellanstadiet och högstadiet. Innehållet följer läroplanen i historia och dessutom får eleverna uppleva vikingatiden med flera sinnen. Vi tittar och känner på föremål, smakar vikingatida färdkost, provar på handarbete och avslutar med en tur i vår spännande vikingafärd; Ragnfrids saga. Lektionen går att boka när som helst under Vikingalivs öppettider, men bokar ni in er mellan 09-10 får ni förmånen att ha museet helt för er själva eftersom vi öppnar upp för allmänheten kl.10! Vid en bokning får ni tillgång till en lärarhandledning att förbereda er med inför besöket.

 

Att besöka Vikingaliv med din klass kostar 125 kr/pers, då ingår den interaktiva lektionen.
Vi kan ta emot max 30 elever per lektion. Oavsett antal elever är minsta beloppet som Vikingaliv debiterar för en lektion 2000 kr. 

Kontakta oss via bokningsförfrågan nedan för att boka in ert besök.

 

Bokningsförfrågan

 

Om ni önskar besöka Vikingaliv utan att deltaga i en interaktiv lektion kostar entrén 75 kr/pers, hör av er via bokningsformuläret för att boka in ert besök.

Restaurang Glöd

Om ni vill kombinera besöket med en lunch eller mellanmål går det att förboka i vår restaurang.

  • Mellanmål: festis och bulle 45 kr/pers
  • Lunch: Kycklingklubba, serveras med ugnsrostade rotfrukter 85 kr/pers

 

Bra att veta inför ert besök:

  • Medföljande lärare/vuxna ansvarar själva för samtliga i gruppen under besöket. Elever får inte springa fritt i museet utan ska alltid vara under uppsikt av vuxen, detta för att inte störa andra besökare.
  • Om ni inte har en inbokad visning/lektion måste ni ha ett styrt upplägg för besöket under ledning av lärare och/eller annan vuxen. Ett förslag är att dela in klassen i mindre grupper.
  • i Ragnfrids saga måste en vuxen åka i första och sista vagnen. Av säkerhets skäl är det inte tillåtet att vara högljudd under resans gång, kliva ur vagnen och/eller beträda spåret. Om det skulle ske har Vikingaliv rätt att avbryta besöket för hela klassen.
  • På Vikingaliv finns det inga utrymmen för att äta medhavd matsäck.
  • Om ni vill bli fakturerade för ert besök behöver vi er fakturaadress och organisationsnummer innan besöket.
  • Vikingalivs ordinarie öppettider är 10:00-17:00.
  • Det finns hiss mellan våningsplanen.
  • Det finns tillgång till garderob och låsbara skåp. Ta med en 10-krona till skåpet, eller låna/köp en pollett i entrékassan.