Temavisningar på tisdagar

På tisdagar hålls temavisningar Vikingaliv. Visningarna startar alltid kl 18:30 och håller på till ca 19:15. Visningarna ingår i det ordinarie entrépriset och ingen förbokning behövs.

I samband med visningarna erbjuder vår restaurang Glöd räkmacka och ett glas husets vin/öl/mjöd för endast 195 kr. Paketet går att beställa på plats eller förboka genom boka@vikingaliv.se.

 

Kommande visningar:

 

Tisdag 17 april: 

Runor och runstenar

Eric Östergren, arkeolog, runolog och guide på Vikingaliv, berättar om runor och runstenar. Visningen handlar om runornas historia, men främst deras roll under vikingatiden, och om vad vi kan lära oss från runinskrifterna.

 

Tisdag 24 april:

Bland släktfejder och asagudar

Askur Ingvaldsson, arkeolog och guide på Vikingaliv, berättar om den nordiska litteraturens äldsta historia; de fascinerande isländska släktsagorna och asagudarna.

 

Tisdag 1 maj:

Det visar benen – osteologen berättar

Emma van Eelen, utbildad osteoarkeolog och guide på Vikingaliv berättar om osteologins stora roll för arkeologin. Vid arkeologiska utgrävningar görs många fynd i form av skelett, både från människa och djur. Vad kan det egentligen säga om vår förhistoria?