Vanliga frågor

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna inför ett besök hos oss på Vikingaliv. Tveka inte att kontakta oss i formuläret nedan om du inte hittar det du söker.

Betalning/Biljetter

På Vikingaliv kostar det 149 kr för vuxna och 120 kr för barn. För seniorer och studenter kostar det 130 kr. För barn mellan 0-6 år är det gratis.

På Vikingaliv hanterar vi inte sedlar och mynt. Betalningen sker enbart via kort eller Swish.

Ja. Till Vikingaliv kan du köpa din entrébiljett i förväg. Efter ert köp kommer ni att få biljetterna skickade till er digitalt. När ni sedan kommer till Vikingaliv tar ni plats i kön som anger ”Förköp”. Klicka här för att köpa biljett.

Ja, Ragnfrids saga ingår i biljettpriset.

Vikingafärden

Ragnfrids saga är en 11 minuter lång färd där du som besökare får följa med på en historisk förankrad saga om livet på vikingatiden anno 963. Färden börjar på Frösala gård, hemma hos Ragnfrid och hennes man Harald. Därefter får du följa med på en resa ut i världen. Under resans gång får du bevittna plundring i väst och trälhandel i öst. Med ljud, ljus och stämningsfulla miljöer färdas du genom sagan som berättas av Ragnfrid själv.

Vikingafärden rekommenderas inte för barn under 7 år.

Ragnfrids saga finns på följande språk: svenska, engelska, ryska, finska, kinesiska och tyska.

Tillgänglighet

För att kunna åka Vikingafärden Ragnfrids saga behöver man förflytta sig från rullstolen till sittplatsen i vagnen. En av vagnarna har en nedfällbar sida för att underlätta förflyttningen. I vagnen behöver man sitta med böjda ben.

På Vikingaliv finns det en hiss mellan de olika våningsplanen. I utställningen, butiken och restaurangen går det utmärkt att ta sig runt med rullstol. Läs mer här 

Barnvagnar

Nej, på Vikingaliv kan ni inte ta med barnvagnen in på grund av brandsäkerhetsskäl. Men du får gärna låna en bärsele från Babybjörn i entrén.

Mat och dryck

Här på Vikingaliv finns restaurang Glöd. Där finns en modern nordisk känsla, både gällande mat och inredning.

Du är varmt välkommen att besöka vår restaurang Glöd utan att betala entrébiljett.

Vikingaliv har inget utrymme där ni kan äta medhavd matsäck. Men Djurgården är fullt av grönområden som passar för picknick.

Butik

Absolut, det går bra att besöka museibutiken utan att betala entrébiljett.

Övriga frågor

På grund av allergier och djurets egen hälsa får djuren stanna utanför.

Ett besök på Vikingaliv tar mellan 1-2 timmar.

Vikingaliv är beläget ute på Djurgården i Stockholm. På Djurgårdsvägen 48, mellan Vasamuseet och Grönalund.

 

Spårvagn nr 7 – hoppa av vid Liljevalchs/Gröna Lund

Buss 67 – hoppa av vid Liljevalchs/Gröna Lund

Djurgårdsfärjan – hoppa av vid Allmänna Gränd

Ressel (M/S Emelie)– hoppa av vid Allmänna Gränd

Promenad – promenera längst Strandvägen och sväng höger ut på Djurgårdsbron. Fortsätt förbi Nordiska muséet.

Vikingaliv har inga parkeringsplatser. Djurgården erbjuder ett fåtal parkeringsplatser. Vi rekommenderar istället att åka kollektivt eller promenera ut till Vikingaliv. Klicka här för vidare instruktioner om att hitta till Vikingaliv.

Ja, hos oss på Vikingaliv är all verksamhet inomhus.

På Vikingaliv finns det en avsedd plats där ni kan hänga av er era ytterkläder. Där finns också låsbara skåp. I skåpet behövs en 10-krona, den kommer tillbaka varje gång ni öppnar skåpet. Det finns polletter till försäljning och att låna i vår entré.

På Vikingaliv är ni välkomna in oavsett ålder. Bra att tänka på är att vi inte rekommenderar Vikingafärden för barn under 7 år.

Hittade du inte svaret, maila oss gärna.